Kennel Vingesletta

Kennel Vingesletta driver med stueoppdrett av strihåret vorsteh. Kennelen har så langt hatt ett kull, og fra dette kullet har vi beholdt Vingeslettas Embla.

Alle valpene er solgt!

Det er nå i starten av mai 2020 gjennomført en parring mellom Vingeslettas Embla og Odin Vom Düvelsbarg, som er eid av Stian Stende.

Odin er en heltysk svært flott hannhund, med gode resultater fra meget krevende prøver i Tyskland. Han er også mentaltestet med svært godt resultat. Odin er flink med barn, og flott i møte med andre hunder. Han var helt uproblematisk å ha i hus ei uke, selv med høyløpsk tispe i samme hus. Han eies av Stian Stende som eier Skaugom hundesenter. Stian trener hundene sine svært variert, sjekk ut videoene han legger ut om Odin på Skaugom Hundesenter v/Stian Stende.

Vår Embla er godt premiert i apport, og var en av Østlandets beste UK hunder i apport 2017. Hun har også flere 1.AK apport, samt excellent med CK på utstilling. Videre er hun offentlig godkjent ettersøkshund, og var en tid med i ettersøksringen til Eidsberg kommune. Hun har ikke mange startene på jaktprøver, men fra de få startene hun har får hun gode tallkarakterer. Hun er, som Odin, en allsidig jakthund.

Med denne parringen forventer vi svært stabile hunder både mentalt og på jakt. Videre forventer vi allsidige hunder med tanke på jakt og bruk forøvrig. Til trekk og snørekjøring er de noen ordentlige maskiner. Vi har valgt å parre disse to da de begge innehar de egenskapene som er ønskelige i den opprinnelige rasestandarden, samt at de er to meget flotte individer. Vi forventer et kull med «skiftenøkler» – disse valpene antar vi at er så allsidige som tysk strihår er kjent for å være. De kan preges like mye på hårvilt som småvilt.

Begge foreldredyrene er svært rolige, de er «usynlige» inne. Ute er de noen råskinn når de skjønner at de skal jobbe eller leke. Her ligger det til rette for et rolig og avbalansert kull.

Valpene ble født 8. juli 2020, levering blir derfor i uke 36.

Les mer om rasen strihåret vorsteh her: http://vorsteh.no/om-oss/om-vorstehhunden/ 

Ved å trykke på banneret, kan du følge graviditeten til Embla dag for dag.

Odin
Odin
Embla
Embla
Allsidig jakthund
Ettersøkslærling – nå har hun vært godkjent en stund
Stamtavle fiktiv valp etter Embla og Odin