Potesokker

Prisliste finner du nederst på denne siden. For ytterligere info og bestilling, trykk her.

Alle sokker lages på mål for riktig passform.
Vi har vinteren 2023/2024 utvidet sortimentet vårt betraktelig. Les mer om hver type under. Nå leverer vi:
– vovvov.no-sokkene
– vovvov.no med snølås
– ekstra lange sokker med to borrelåser og kile
– skadepotesokker
– vinterpotesokker
– vinterpotesokker med antiskli
– enkle «vanlige» sokker

vovvov.no-sokkene:
Vi har utviklet en potesokk som vi opplever er mer slitesterk enn de fleste andre som finnes på markedet per i dag. Det er viktig for oss at sokken ikke detter av, og det er viktig å finne et materiale som er både sterkt nok til at det ikke går i stykker i løpet av kort tid, samtidig som det ikke er stivt og ubehagelig for hunden å ha på. Vi har utviklet en form for «snølås» på sokken, som skal sørge for at borrelåsen ikke løsner. Samtidig skal «snølåsen» sørge for at sokken ikke fyller seg med snø. Under er sokkene forsterket med hud, bevernylon, cordura eller annet tilsvarende sterkt stoff. Sokkene testes ut på vorsteh i forskjellige aldre og i forskjellige vektklasser. Leveres i lav, halvvhøy eller høy variant. Våre halvhøye og høye sokker leveres med en innsydd kile som gjør det lettere å få sokkene på.

Prototypen er stresstestet både på barmark og på snø, og vi er av den oppfatning av at sokken nå er nærmest uslitelig på snø. Sokkene er ikke testet på svært skarpt føre på snø, og vi kan derfor ikke si noe om hvor slitesterkt det er på slikt føre. På barmark er sokken som er forsterket med hud testet i ca to mil, og den er slitt ubetydelig.

Potesokk for skadde poter
Vi har utviklet en potesokk til bruk på skadede poter. Sokken er så godt som vanntett, det er kun stingene i sokken som gjør at den ikke er helt vanntett. Sokken er bred, slik at det er god plass til poten inni, og den er foret for optimal komfort. Sokken er høy, slik at den går godt opp over hundens ben, og den festes med to strikker med borrelås, en under albuen/kneet og en over. Ytterlaget er teflon, foret er fleece. Denne sokken er ikke laget for fart og herjing, men for å holde poten tørr og ren. Sokken er foreløpig å få kjøpt via team vovvov.no, eller hos Bjørkelangen dyreklinikk. Vi jobber opp mot flere veterinærer for å selge sokkene nettopp der de trengs – når de trengs – rett etter at skaden er tatt hånd om av fagpersoner. Vi leverer også en todelt skadepotesokk, hvor innerdelen er en egen sokk i fleece og ytterdelen er så godt som vanntett. Dette er sokken for den som trenger sokk både inne og ute. Se bilder under.

Vinterpotesokker:
Vi lager potesokker til vinterbruk. Disse er foret med fleece (kan også fåes med ullfor), har dobbelt lag med bevernylon på utsatte områder, to borrelåser som går hver sin vei og en innsydd kile for å lettere få sokkene på. Sokkene leveres med fast borrelås. Borrelåsen går hver sin vei slik at sokkene skal sitte enda bedre på. Vintrene på Østlandet er ofte preget av glatt føre, og vi har derfor utviklet sokker med en viss antiskli. Dette er lær påsydd i striper for bedre grep på glatt underlag. Leveres i lav, halvvhøy eller høy variant. Våre halvhøye og høye sokker leveres med en innsydd kile som gjør det lettere å få sokkene på.

På grunn av etterspørsel, har vi nå også begynt å produsere potesokker som ligner på de som allerede finnes på markedet per i dag. Disse er ikke like slitesterke som «vovvov.no-sokkene», men de holder absolutt mål i forhold til andre sokker på markedet.

For å få laget sokker på bestilling, må det tas nøyaktige mål:
Mål fra tuppen på poten og så langt opp på beinet du vil at sokken skal gå, mål A. Mål deretter omkretsen i toppen av sokken for å finne ut hvor lang borrelåsen skal være, mål B. Mål deretter omkrets rundt poten slik at sokken ikke blir for trang. Sistnevnte omkrets må måles mens hunden har poten i bakken og belaster foten, slik at vi er sikre på at sokken ikke blir for smal, mål C. Poten spriker betraktelig ved belastning, det er dette målet av omkretsen vi skal ha. Det er stor forskjell på bredden på en pote med og uten belastning, bildene under. Se bilde under for veiledning til å ta mål av sokken(e). Ønskes to strikker, angi hvor på poten den nederste strikken skal være, mål D. For skadepotesokkene gjelder ikke dette, da må det i tillegg måles til over kneet ettersom denne sokken er vesentlig lenger.

OBS! Husk å behandle sokkene som er forsterket med hud med lærbehandling slik at de beholder mykheten.

Måleskjema vanlige sokker:

Pote målt uten belastning, 15 cm
Pote målt med belastning, 17,4 cm

Skadepotesokk

Skadepotesokk – todelt
Potesokk forside, snølås i turkis
Potesokk fremside, snølås brettet ned over borrelås
Potesokk bakside – forsterket med skinn
Sokker klare for videre testing
Sokk brukt i ca to mil på barmark i skog
Forede vintersokker med to strikker uten antiskli
Fleecefor
Vinterpotesokk med antiskli og innsydd kile
Vinterpotesokk med antiskli og kile


Prisliste potesokker:

  • «vovvov.no-sokkene» sokker med snølås forsterket med hud: kr 180 for to stk
  • sokker med snølås uten forsterking: kr 100 for to stk. (+ kr 20 per sokk for forsterkning)
  • helt enkle sokker uten snølås eller forsterking: kr 80 for to stk
  • Skadepotesokk: kr 70 per foret sokk. Todelt skadepotesokk koster kr 110 pr par (ett par består av separert innersokk og en yttersokk). Bestilles flere sokker, blir det 15% rabatt på sokk fire, fem, osv.
  • Vinterpotesokker, fôret med fleece (ull+10 kr pr sokk) og dobbel strikk, 4 stk for kr 220.
  • Vinterpotesokker med antiskli (hud) fôret med fleece (ull+10 kr pr sokk), 4 stk for kr 280.
  • Ekstra lange sokker med to borrelåser og kile, 4 stk for kr 220. (+15 per sokk for forsterket)