Potesokker

Prisliste finner du nederst på denne siden. For ytterligere info og bestilling, trykk her.

Potesokk for skadde poter
Nyhet! Vi har utviklet en potesokk til bruk på skadede poter. Sokken er så godt som vanntett, det er kun stingene i sokken som gjør at den ikke er helt vanntett. Sokken er bred, slik at det er god plass til poten inni, og den er foret for optimal komfort. Sokken er høy, slik at den går over dyrets kne, og den festes med to strikker med borrelås, en under kneet og en over. Ytterlaget er teflon, foret er fleece. Denne sokken er ikke laget for fart og herjing, men for å holde poten tørr og ren. Sokken er foreløpig å få kjøpt via team vovvov.no, eller hos Bjørkelangen dyreklinikk. Vi jobber opp mot flere veterinærer for å selge sokkene nettopp der de trengs – når de trengs – rett etter at skaden er tatt hånd om av fagpersoner. Se bilder under. 

vovvov.no-sokkene:
Vi har utviklet en potesokk som vi opplever er mer slitesterk enn de fleste andre som finnes på markedet per i dag. Det er viktig for oss at sokken ikke detter av, og det er viktig å finne et materiale som er både sterkt nok til at det ikke går i stykker i løpet av kort tid, samtidig som det ikke er stivt og ubehagelig for hunden å ha på. Vi har utviklet en form for «snølås» på sokken, som skal sørge for at borrelåsen ikke løsner. Samtidig skal «snølåsen» sørge for at sokken ikke fyller seg med snø. Under er sokkene forsterket med hud, bevernylon, cordura eller annet tilsvarende sterkt stoff. Sokkene testes ut på vorsteh i forskjellige aldre og i forskjellige vektklasser.

Prototypen er stresstestet både på barmark og på snø, og vi er av den oppfatning av at sokken nå er nærmest uslitelig på snø. Sokkene er ikke testet på svært skarpt føre på snø, og vi kan derfor ikke si noe om hvor slitesterkt det er på slikt føre. På barmark er sokken som er forsterket med hud testet i ca to mil, og den er slitt ubetydelig. Sokkene lages i standardstørrelser eller på mål. Vi har også bestemt oss for å teste ut potesokker laget i stoffet Cordura for å se om dette er enda mer holdbart enn de som vi allerede har utviklet. Foreløpige tester viser at disse er minst like sterke som de som er forsterket med hud.

På grunn av etterspørsel, har vi nå også begynt å produsere potesokker som ligner på de som allerede finnes på markedet per i dag. Disse er ikke like slitesterke som «vovvov.no-sokkene», men de holder absolutt mål i forhold til andre sokker på markedet.

For å få laget sokker på bestilling, må det tas nøkaytige mål. Mål fra tuppen på poten og til rett over ulvekloa. Mål deretter omkretsen over ulvekloa for å finne ut hvor lang strikken skal være. Husk at det skal være mulig å få sokken over poten også. Mål derfor også omkrets rundt poten slik at sokken ikke blir for trang. Sistnevnte omkrets må måles mens hunden har poten i bakken, slik at vi er sikre på at sokken ikke blir for smal. Se tegning under for veiledning til å ta mål av sokken(e). For skadepotesokkene gjelder ikke dette, da må det i tillegg måles til over kneet ettersom denne sokken er vesentlig lenger.

OBS! Husk å behandle sokkene som er forsterket med hud med lærbehandling slik at de beholder mykheten.

Måleskjema vanlige potesokker

Skadepotesokk

Potesokk forside, snølås i turkis
Potesokk fremside, snølås brettet ned over borrelås
Potesokk bakside – forsterket med skinn
Sokker klare for videre testing
Sokk brukt i ca to mil på barmark i skog

Prisliste potesokker:

  • sokker med snølås forsterket med hud eller cordura-«vovvov.no-sokkene»: kr 150 for to stk
  • sokker med snølås forsterket med beverlylon, en lightversjon av «vovvov.no-sokkene»: kr 120 for to stk
  • sokker med snølås uten forsterking: kr 90 for to stk
  • helt enkle sokker uten snølås eller forsterking: kr 60 for to stk
  • Potesokk for skadde poter: kr 50 per sokk. Bestilles flere sokker, blir det 15% rabatt på sokk to, tre, osv.